Bank Norwegians indflydelse på lånemarkedet

Gå direkte til lånesammenligning »

Lånemarked online

I starten af 2016 kom Bank Norwegian ind på det danske lånemarked online og selvom det fortsat er tidligt, synes vi det er interessant at se på den indflydelse de forventes at få. For der er ingen tvivl om at de satser stort på det danske marked, efter de er godt etableret på det norske og svenske.

Vi så effekterne senest med spanske Santander Consumer Bank, der er blevet en markant skikkelse på online markedet herhjemme. Læs om vores forventninger til Bank Norwegian i denne artikel.

Pres på renten

Konkurrence betyder som hovedregel altid lavere priser og på lånemarkedet er det lig med lavere renter. Der er ingen tvivl om at tilstedeværelsen af nu både Santander Bank og Bank Norwegian vil lægge et hårdt pres på renten.

I skrivende stund ligger de to udbydere relativ lave renter, sammenlignet med for bare 5-10 år siden. At renterne på forbrugslån starter fra det niveau gør, at online firmaerne slet ikke behøver at være et dyrere alternativ til banken. Tværtimod. De kan faktisk ende med at være den billigste løsning.

Der er altså ved at ske en transformation i hvordan vi danskere kan og vil låne penge. For ikke nok med at mange danskere ser fordele i nemheden og det hurtige internet. Nu behøver det ikke engang at være dyrere end i banken. Det er ellers altid det første argument og årsag der bliver nævnt.

Der kommer helt sikkert til at være pres på renten i de kommende år og det bliver spændende at se om de to ovennævnte udbydere fastholder deres nuværende niveauer. Det vil Økonomia.dk naturligvis holde øje med.

Relateret på Økonomia: Bank Norwegian anmeldelse

Øget lånegrænse – 400.000 kroner

En konklusion kan allerede drages nu og det er at Bank Norwegian øger lånegrænsen online til 400.000 kroner. Den har i mange år ligget på 300.000 kr. indtil Santander Bank kom på markedet og hævede den til 350.000 kroner.

Nu er en ny udbyder kommet til Danmark – i skikkelse af Bank Norwegian – så du nu kan søge om hele 400.000 kr. online. Vel og mærke til lige det du ønsker, uanset om det er forbrug, ny bil eller større renoveringer i hjemmet. Man må sige at deres krav til dig som ansøger er ret milde.

Andre konklusioner er sværere at lave nu, men renteniveauet på markedet bliver spændende at følge og vi er sikre på at den nye norske udbyder, bliver en fordel for dig som forbruger. Enten i form af lavere renter eller andre fordele som låner.