Guide til lån for unge

Der er flere og flere unge i Danmark og i de vestlige lande som har behov for at låne. Det er et kontroversielt emne for mange. Der er stor debat om hvorvidt studerende er fattige eller ej, og modstridende parter er ofte skarpe i retorikken.

Uanset hvad bliver der taget stilling til det fra regeringens side, i form af SU støtte og lån. Der er rigtig mange med en udeboende SU på lidt over 5.000 kr., som med høje bolig- og madpriser har svært ved at få hverdagen til at hænge sammen.

Vi ser her nærmere på de sværere betingelser for unge om på dine muligheder for at lave lån som 18, 19 eller 20 årig. 

Lån for unge under 20 år

Den mulighed du har hos SU.dk er at du kan tage et såkaldt SU-lån eller bedre kendt som studielån. Her får du et månedlig beløb på et par tusinde kroner, til en rente der ligger på omkring 4 %. Det er også muligt at få et engangsbeløb på op til lidt over 100.000 kr., hvis man skal på udveksling i udlandet.

Det er helt sikkert en god mulighed for unge, problemet er bare dem, der har et større og mere akut pengebehov. Dem hvor 4.000 ekstra pr. måned ikke er nok.

Her er du overladt til mulighederne i egen bank eller på nettet.

 

Din alder har stor betydning

På privatmarkedet inden for lån er der ikke samme ”nåde” for unge som hos det offentlig så at sige. Og er man ikke under uddannelse kan det blive svært. Det betyder nemlig rigtig meget for specielt bankerne (mere end online lånevirksomheder), at du har en historik at vise.

Jo ældre du er, des mere indkomsthistorie har du, desto mere kan de vurdere din evne til at betale tilbage. Selvfølge kan du være i arbejde som ung og tjene godt med gode udsigter, hvor banken gerne vil låne. Alder er ikke altafgørende, men det har meget at sige.

Lån som 18-19 årig kan være svært

Er du under 20 er det rigtig svært at låne forudsat at du ikke studerer. Her er der selv mange onlinevirksomheder, som trækker stikket. Mange har et reelt krav om en alder over 20, 23 eller 25 år. Der går det simpelthen ikke an.

Der er et mindre antal online virksomheder som for eksempel Santander Bank, Ekspres Bank, Anna Finans og Robotlån, der er villige til at tage imødekomme de ”helt unge” – det er ikke let, men heldigvis heller ikke umuligt.