Kreditlån online

Kreditlån værd at vide

Der er mange begreber og betegnelser i den økonomiske verden, der kan være svære at holde styr på. Spørgsmålet er hvad du har i tankerne, når du tænker på et kreditlån?

Er det at søge penge online eller at søge finansiering til boligkøbet? Vi ser mere på kreditlån, hvad det er og meget mere.

Hvad er et kreditlån?

Det er vigtigt at du har styr på de forskellige lånebetegnelser, selvom mange specielt unge har det svært, ifølge diverse undersøgelser. Så lad os starte med at definere den almene betydning af typen kreditlån:

Kreditlån er en anden betegnelse for realkreditlån, som ikke kan søges online, men via banken (realkreditinstituttet).

Det er i bund og grund et synonym for realkreditlån, i mange sammenhænge, men kan have flere meninger alt efter hvem du spørger. Specielt når det er fra forbruger til forbruger.

Det bliver ikke nemmere af at flere udbydere tidligere har tilbudt deres kunder en rentefri kredit. Man kan derfor sagtens komme til at forveksle begreberne med hinanden, selvom det kan være farligt.

Et kreditlån kan ikke optages eller søges på nettet, men er forbeholdt boligkøbere, når de skal søge finansiering. Har du reelt tænkt på kviklånet, ser vi mere på de diametrale modsætninger der er imellem de to løsninger, i næste afsnit.

Realkreditlån og kviklån – diametrale modsætninger

Man kan ikke finde mere diametrale modsætninger, end der gælder for realkreditlån og kviklån. For mens førstnævnte er kendetegnet ved lang løbetid, lav rente og høje pengebeløb, er sidstnævnte kendetegnet ved kort løbetid, høj rente og lave pengebeløb. Helt modsat.

Det er forskellen på at låne penge i 30 dage eller 30 år. Det er forskellen på at søge penge til en rente på 2,50 % eller 25 %. Lidt forenklet fortalt, naturligvis. Anvendelsen ved de to ting, vil af samme grund være vidt forskellig.

Realkreditlånet er som nævnt, et der optages i forbindelse med boligkøbet, hvor de fleste har brug for finansiering. Her må du søge op til 80 % finansiering via realkredit, mens de resterende 15 % kan dækkes af banken ifølge Realkredit Danmark. Du skal selv minimum kunne lægge 5 % af købssummen til udbetaling.

Banken er også til at forhandle med

Søger du et realkreditlån til dit forestående boligkøb, skal du vide at banken også er til at forhandle med. Du vil sjældent have direkte kontakt til realkreditinstituttet, men derimod kun din egen bankrådgiver. Det er derfor igennem ham/hende, at du skal opnå besparelser på renter, gebyrer og faste omkostninger.

Mange danskere tror at bankens tilbud er fast og ved boligkøb, kan man som forbruger godt være presset på tiden. Så det kan gøre overskuddet og mulighederne for at forhandle mindre. Men hvis du har tiden og flere tilbud/banker på hånden, kan det godt være en god idé.

Der kan vitterligt være flere tusinde kroner at spare og med tanke på hvor mange låneomkostninger du skal betale samlet set (deres indtægt), vil de næppe være afvisende over for at give dig lidt besparelser. Nok ikke på renten, men på en eller to af de faste gebyrer.

Online markedet er generelt forbeholde de mindre pengebeløb, når du skal have finansieret ferien, det nye badeværelse eller renoveringer af boligen. Så når du søger online har du et loft på 400.000 kr. Dette beløbsloft findes ikke i landets banker, men her er det derimod dit formål og din privatøkonomi der sætter grænsen. Vi håber du er blevet klogere på de forskellige begreber, så du ved præcis hvad du går ind til.

Udgivet
Kategoriseret som Nyheder

Skrevet af Økonomia

Økonomia har eksisteret siden 2014 og opbygget en stor viden om det danske lånemarked. Vi er eksperter på dine lånemuligheder online. Vi hjælper dig mod den bedste løsning.