Lån til ny seng

Lån til ny seng

Det sted, du befinder dig allermest hele dit liv, er i din seng. Det kan måske lyde lidt trist, men alle mennesker har brug for hvile, og det får du ikke uden en god en af slagsen.

Det kan bare være dyrt at investere i en ny seng, men du kan finansiere den med et lån. Se mere om dine muligheder for at lave lån til ny seng her. 

Brug for finansiering af seng?

Det er ikke altid lige let at spare penge sammen. Der er husleje, tilbagebetaling af gamle lån, og så videre. Det kan virke som det kedeligste i verden at skulle bruge dine surt opsparede penge på en seng. Det er derfor ikke unormalt at låne penge til købet. Du kan nemt og uforpligtende ansøge online her:

De forskellige måder

Du kan finansiere din seng på mange forskellige måder. Du kan altid starte med at tale med din bankrådgiver og høre, om du kan give dig et godt tilbud. Hvis det ikke skulle være tilfældet, kan du gå videre til alternativerne online. Her hjælper Økonomia dig altid godt i gang, via vores oversigter.

Søg og find billige lån

Et af billigste alternativer er lånefirmaer som Vivus og Lendon. Hos disse kan du låne små beløb uden renter og gebyrer, alt efter hvad dit behov er. Hos de to kan du låne helt op til 3-4.000 kroner gratis, hvis du betaler dem tilbage inden for 30 dage.

Har du et større pengebehov, kan du vælge at søge hos andre udbydere på nettet.

Se også: Lån penge til nye møbler

Gå til vores oversigter med forbrugslån eller kviklån i menuen, for at undersøge mulighederne for at optage lån til seng online.

Køb en ordentlig seng

Når du har fundet ud af, hvordan du kan finansiere din nye seng, er det på tide at begynde at tænke over, hvilken model du skal have fat i. Og selvom det kan virke fristende at gå ud i IKEA og købe den billigste model, er det ikke en god løsning. På den lange bane vil en kvalitetsseng være god mod dig selv, din ryg og dit aktivitetsniveau.

Det kan godt betale sig at investere i en lidt dyrere model, da din seng er stedet, hvor du befinder dig allermest. Hos udbydere som IKEA, er der endda garantier på 5-7 år. Så det er en langsigtet og god investering. Det er ikke stedet hvor du må spare, så brug de 5-10.000 kroner det typisk koster.

På hjemmesiden Seng.nu kan du finde guides, der hjælper dig med at tage et fornuftigt valg, når du skal vælge hvor du vil bruge en tredjedel af dit liv.

7 tips til at vælge seng

Økonomia vil gerne hjælpe dig på vej mod den rigtige seng, for det kan faktisk være sværere at vælge, end at skaffe pengene til købet. Nok bør du gå efter en ordentlig og behagelig model, men hvordan finder du så det? Det giver vi dig 7 tips til her.

1. Fokuser på din sovestilling, vægt og højde

Det første tip er, at du bør fokusere på din sovestilling, vægt og højde, når du vælger seng. Det har meget at sige for, hvad der passer til dig. Man ligger forskelligt i alle senge, alt efter modellen, madrassen og hvilken vægt man har.

Du bør derfor sikre dig, at modellen passer til din kropsvægt og højde, så du kan lægge helt naturligt.

2. Få vejledning i butikken

At finde en god seng der matcher på alle parametre kan være svært, specielt fordi du ikke selv kan se hvordan kroppen ligger i forskellige stillinger. Det er afgørende at hovedet og rygsøjlen er placeret korrekt, så du ligger som du skal. Det er et område som mange danskere undervurderer og det kan betyde at du får ondt i ryggen, eller ondt i hovedet som følge af spændinger i nakken.

Du bør derfor få professionel vejledning i butikken, så du er 100 % sikker på at det hele passer sammen og på at du ligger som du bør.

3. Tænk langsigtet

Du bør altid tænke langsigtet, når du investerer 5.000 – 10.000 kr. i hjemmet. Det samme er gældende her. Det kan være du bor alene, men håber at komme i forhold inden for 2-3 år. Det kan være du snart har planer om at flytte hjemmefra. Eller det kan være I snart vender en baby, hvorfor sengen gerne må være lidt større.

Tænk langsigtet og hav øje for dine behov, ikke kun nu, men ligeledes 2-4 år ude i fremtiden.

4. Garantier – en god sikkerhed

Der er næsten altid garantier på senge og det bør du i hvert fald sikre dig som forbruger. At du kan være garanteret mod fejl og skader over en mangeårig periode. Det giver en dejlig sikkerhed og betyder, at du får lavet en god langsigtet investering.

5. Designet vs. pris

Designet vs. pris er altid en central overvejelse, for begge har stor betydning for de fleste danskere. Vores klare anbefaling er, at det altafgørende er hvordan du ligger og at du sover godt. Dette kan ofte betyde at du må spendere lidt ekstra kroner på sengen, hvilket gør at du kan finde modeller i smarte designs.

Så det er ikke området hvor du bør spare, da det er et sted du tilbringer mange timer og et sted du skal sove de næste mange år.

6. Undervurder ikke betydningen af madrassen

Madrassen har enorm betydning for din samlede soveoplevelse og bør derfor ikke undervurderes. Faktisk er det et område, hvor du med fordel kan investere lidt ekstra, for at få den ultimative seng.

7. Husk topmadrassen

I forlængelse af punkt 6, er topmadrassen af stor vigtighed. Du bør altid købe en topmadras med, da det vil give dig den sidste nydelse. Det kan lyde dyrt at bruge 1.000 til 2.000 kr. på en tynd madras, men du kan helt sikkert mærke stor forskel.

 

Vi håber du er blevet klogere på hvordan du kan låne penge til ny seng og ikke mindst hvordan du får valgt den rigtige model, til dine behov.