Lån til tandlæge eller nye tænder

Gå direkte til lånesammenligning »

Har du brug for penge til nye tænder eller en dyr tandlægeregning? Det er ikke sjovt at have tandpine eller mangle penge til at kunne få plejet tænderne.

På denne side ser vi derfor nærmere på hvordan du kan skaffe finansiering til formålet. Der er flere muligheder for at optage lån til nye tænder og behandlinger. Økonomia giver dig altid overblikket over mulighederne online og hjælper dig i gang med ansøgningerne her. 

Du kan gratis og uforpligtende ansøge hos lånefirmaerne i oversigten.

Finansiering af tandlægeregningen

Når du skal finansiere tandlægeregningen, bør du altid undersøge dine muligheder grundigt. Du kan låne penge online eller i banken, ligesom flere tandlæger nu er begyndt at tilbyde finansiering.

Det gør de i forsøget på at få flere kunder, da mange vælger at lade besøget vente, hvis pengene er små. Vi vil her gennemgå de tre muligheder:

Banken

Banken vil være det første valg for mange, men vær bevidst om de stiller særlige krav til dig som låner. Din privatøkonomi og indtægt skal være i orden – selv når pengene skal bruges til nye tænder og lignende.

Man kan forvente at de kan se nødvendigheden af et tandlægebesøg, men forvent ikke at de siger JA, bare fordi formålet er fornuftigt.

Lånefirmaer

Lånefirmaerne online rummer en række fordele, der gør dem til et glimrende alternativ. De er nemme og hurtigere at ansøge hos, ligesom du altid får svar inden for 24 timer i hverdagene.

Du får altså hurtigt afklaret dine muligheder og deres tilbudte ÅOP. Ligesom det er helt gratis og uforpligtende at søge hos dem. Et rigtig godt valg, hvis banken har sagt nej.

Du kan søge op til 50.000 hos over en håndfuld udbydere, så der bør være rigeligt med firmaer at vælge imellem.

Tandlægen selv

Når tandlægerne tilbyder finansiering, gør de det ofte via et finansieringsselskab. Særligt Ekspres Bank og Danaktiv er to af de mest udbredte firmaer.

Ekspres Bank er reelt bare et lånefirma online og Danaktiv kendes bl.a. for deres samarbejde med Kronekonto og Fona.

Selvom det kan lyde favorabelt at søge hos tandlægen selv, bør du være meget opmærksom på den tilbudte ÅOP. Det behøver ikke være billigere eller bedre at låne penge via dem, frem for de to første muligheder.

Undersøg muligheden for tilskud

Det er flere muligheder for at få tilskud til din behandling. Der gælder forskellige muligheder, alt efter om du vælger udbydere i Danmark eller udlandet.

Du bør helt klart se nærmere på tilskudsmulighederne, der kan gøre dig pengebehov mindre og gøre hele behandlingen billigere.

Hos Tandlægeforeningen kan du blive klogere på priser og tilskudsmuligheder, alt efter din situation. Tjek dem ud så du ikke snyder dig selv for fordele.

Gode råd til pleje af tænder

Du kan ofte begrænse antallet af besøg og dit behov for lån til tandlæge, ved at pleje dine tænder ordentligt og omhyggeligt. Din indsats i hverdagen har stor indflydelse på dine tænder og på at de holder sig sunde. Vi giver dig derfor vores bedste råd til pleje af tænderne lige her.

1. Børst morgen og aften

En af de vigtigste råd af eksperter og Tandlægeforeningen, er at du får børstet tænder mindst 2 gange om dagen. Du kan med fordel gøre det morgen og aften, så det bliver en del af rutinen.

Tidligere var antallet højere, nu er anbefalingen begrænset til to gange, men hvor du gør det i mindst 2 minutter. Dette så du kan være mere detaljeret og grundig, så det bliver gjort ordentligt.

2. Brug en elektrisk tandbørste

Mange undersøgelser viser at de elektriske tandbørster er markant mere effektive, end de manuelle. Og det giver lidt sig selv, for selvom de er mere behagelige, skal de også virke bedre hvis der skal være fremtid i dem. Du bør derfor investere i en elektrisk tandbørste, hvis du ikke allerede har det. Tjek eventuelt tests for at finde dem der virker bedst.

3. Husk tandtråden

Tandtråden er en ting rigtig mange danskere glemmer og det er ærgerligt. For tandtråden bør bruges mindst 2-3 gange om ugen, for at få fjernet det, som tandbørsten ikke kan få fat i. Det kan være små kødstykker, frugtstykker, krummer og hvad der ellers kan sætte sig.

Hvis du ikke har brugt tandtråd i lang tid, kan du helt sikkert finde en masse. Tænderne har ligeledes godt af, at blive kørt igennem med tråden.

4. Tag til tandlæge årligt

Der var engang hvor tandlægebesøget skulle ske mindst 2 gange årligt, men hvis din mund og tænder ellers er sunde, behøver du ikke at tage afsted så ofte. Det er dog vigtigt at du aflægger et besøg mindst én gang om året, så du er sikker på at opdage eventuelle problemer i opløbet.

Hvis der går 2-3 år kan der opstå alvorlige problemer, som efterfølgende kan være mere omfattende at udbedre. Vi mennesker er dog så heldige, at de fleste problemer er forbundet med smerte og derfor automatisk bliver opdaget.

5. Tænk på hvad du spiser

Sidst er det vigtigt du husker på hvad du spiser. Det er ikke kun på grund af vægten, at du skal spise sundt og begrænse indtaget af sukker

Alt for meget syre og sukker fra fx. æbler, Coca Cola, slik og lignende, kan være meget skadelig for dine tænder. Du bør derfor begrænse antallet af måltider igennem dagen og mindske dit indtag af sukker.

Samtidig bør du aldrig spise sukker før sengetid. Gå i seng med rene tænder og drik gerne vand i løbet af dagen. Det er med til at rense og fjerne det værste.

Børst tænder før sengetid, så du går i seng med rene tænder.

Vi håber du kan bruge vores 5 plejeråd. Der er i hvert fald ingen tvivl om at de vil have en positiv indvirkning. Og hvis du mangler penge til det forestående besøg, kan du altid låne penge til tandlæge via vores låneoversigter.