Lån uden om egen bank

Vejledning om finansiering

De fleste danskere har altid været vant til at låne penge i deres egen bank, når huskøbet eller bilkøbet skulle finansieres. Meget er sket de seneste 10 år og der er kommet flere gode alternativer til din egen bank.

I en periode hvor bankerne virkelig har strammet deres lånekrav til kunderne, bør du derfor kende til dine alternativer som forbruger. Økonomia.dk har derfor set på hvor du kan låne penge uden om banken.

Boliglån

Der findes mange lånetyper på markedet og boliglånet er ét af de mest velkendte. Vi har næsten alle sammen brug for penge for at kunne finansiere boligkøbet.

Nye regler trådte i kraft d. 1. november 2015, der foreskriver at man som kunde nu skal kunne betale 5 % af købssummen selv. Bankerne må altså ikke belåne dit køb 100 % ligesom tidligere.

En regelændring der kun har gjort det endnu sværere at lave boliglån i egen bank, da kravene derfor skærpes. Der er heldigvis kommet et nyt alternativ i form af Udenombanken.dk, for dig der er blevet afvist af banken.

Her kan du lave boliglån ned til en fair rente og de tilbyder dig lånebeløb op til 2 millioner kroner. Deres koncept fungerer ved, at du låner pengene af private investorer, i stedet for af de velkendte pengeinstitutter.

På mange måder virker deres ansøgningsproces som ved andre lån online, da du gratis og uforpligtende kan udfylde en ansøgning, for at få afklaret dine muligheder.

Forbrugslån

Det har længe været muligt at optage forbrugslån uden om banken, så det er ikke den store nyhed. Det har til gengæld aldrig været så nemt og billigt som det er anno 2015.

Der er kommet flere prisvenlige udbydere på markedet, med Santander Bank som det bedste eksempel. De tilbyder meget konkurrencedygtige renter. DER Privat Finans er et andet eksempel på, at du nu kan låne penge med muligheden for at sætte ydelsen på pause, eller hvor du er sikret, hvis du mister dit job. Alle nye muligheder og fordele, som ikke var på markedet for bare 4-5 år siden.

Forbrugslån på nettet er blevet et sundt alternativ til bankerne, men et langt større ansvar ligger hos dig som forbruger. Et ansvar for at få ansøgt hos flere firmaer, så du finder frem til den laveste ÅOP. Tilbuddene og deres renter kan nemlig både være fornuftige og dyre, det afhænger af din privatøkonomi.

På Prisas.dk kan du få gode tips til hvordan du finder det billigste forbrugslån online. Tjek det ud for at se, hvordan du bør gribe hele ansøgningsprocessen an. Husk på der kan være mange tusinde kroner til forskel, fra det billigste og dyreste tilbud.

Billån

Sidst har vi billånet, der ligeledes er meget udbredt hos os danskere. Hvis banken har sagt nej eller kun kan tilbyde dig en høj rente, er det mest oplagte alternativ bilforhandleren.

Langt de fleste bilforhandlere tilbyder efterhånden finansiering, da de jo genre vil sikre at bilsalget kommer i hus. Det gør de mange steder med ret fornuftige vilkår. Det er derfor værd at undersøge.

Hvis banken ikke ønsker at tilbyde dig penge til bilkøbet, bør du tage en åben snak med bilforhandleren om mulighederne for finansiering. Du kan jo sige det ret ligeud: Hvis jeg ikke kan låne, har jeg ikke råd til at købe bilen.

Igen bør du være meget opmærksom på den tilbudte ÅOP og månedlige ydelse, så du ikke får sat dig for dyrt eller for stramt. Mange danskere får desværre sagt JA til en for høj ydelse, der presser privatøkonomien unødigt meget.

 

Alt i alt er der flere gode alternativer til at låne penge uden om banken. Vi håber du er blevet klogere på dine muligheder og på hvorfor banken ikke længere bør anses, som din eneste finansieringskilde.