Refinansiering af kviklån

Gå direkte til lånesammenligning »

Refinansiere kviklån

Kviklån er en relativ dyr låntype, når det gælder renter og gebyrer, og derfor kan det være en stor omkostning at sidde med gæld til kviklån. Særligt hvis du har optaget en række forskellige små lån ved forskellige udbydere, så bliver det både besværligt, uoverskueligt og dyrt at slippe af med din gæld.

En mulighed her kan være at overveje refinansiering, hvor du får muligheden for at samle din dyre gæld i ét nyt fælles lån.

Grunde til at refinansiere kviklån

Refinansiering fungerer ved, at du samler din gæld fra forskellige kviklån hos én samlet udbyder. Det gør du ved faktisk at optage et nyt, som du så anvender til at afbetale den gamle gæld. Det lyder måske umiddelbart som en dårlig idé at optage endnu flere lån, men der er faktisk en lang række fordele ved at anvende refinansiering. Besparelser og større økonomisk overblik er to af de primære.

Her er to gode udbydere, hvor du med fordel kan undersøge dine muligheder:

Ved at samle gælden i ét lån får du nemlig en langt mere overskuelig økonomi, hvor du kun skal afdrage til én udbyder hver måned. Dermed betaler du også kun renter og gebyrer til denne, og derfor kan du faktisk også spare en del penge.

Slutteligt har du også muligheden for at forhandle om bedre vilkår og betingelser. Det er fx oplagt, hvis du har indset, at dit månedlige rådighedsbeløb er for lavt til at overholde afbetalingsperioden, og du derfor ønsker en længere løbetid.

Der findes altså en række fordele ved samlelån, og vi kigger nærmere på nogle af dem nedenfor.

Se også: Find et billigt samlelån

Kom af med din dyre gæld

Det vigtigste ved refinansiering er, at du slipper af med din dyre gæld. Kviklån er nogle af de allerdyreste på markedet og de månedlige omkostninger kan være enormt høje. Ved at optage et nyt forbrugslån til refinansiering, sørger udbyderen for at den gamle gæld bliver betalt ud.

Det kan fx være, at du skal dække en gæld på 100.000 kr. samlet set. Så optager du et nyt forbrugslån på 100.000 kr., og udbyderen sørger så for at betale al gælden hos de forskellige udbydere, som du har oplyst om. På den måde sidder du tilbage med kun ét lån på 100.000 kr., hvor vilkår og betingelser er mere gunstige, hvor du har langt bedre overblik, og hvor omkostninger er væsentlig lavere.

Spar penge i renteomkostninger

Ved at refinansiere kviklån sparer du altså penge på dine renteomkostninger. Det skyldes, at renten i langt de fleste tilfælde er væsentlig højere end den rente, du kan opnå ved at refinansiere. Derfor sparer du penge hver eneste måde, når du anvender refinansiering til at afbetale din gamle gæld. Du slipper også for dyre gebyrer o.l., som kan ramme dig, hvis ikke du overholder afbetalingsplanen.