Sammenligning af lån

Låne sammenligning

Det kan for rigtig mange mennesker være nødvendigt at låne penge, men det er som udgangspunkt ikke gratis, medmindre du har en afsindig rig onkel.

Hvis du har brug for et lån, er det derfor vigtigt at se på, hvad det vil komme til at koste dig. I denne artikel kan du sammenligne udbyderne med hinanden, hvor vi både har fokus på banker og udbyderne online

 

Din vej til besparelser og lav ÅOP

Den nemmeste måde at finde det billigste lån på er ikke bare at kigge på renten eller, hvor lang tid du skal betale penge tilbage. Dine reelle omkostninger ved et lån kaldes ÅOP og står for Årlige omkostning i procent.

ÅOP udregnes ved at se på omkostninger ved oprettelsen af et lån, dets løbetid og hvornår renter eller afdrag skal betales. Ved at sammenligne ÅOP kan du finde frem til, hvilket der vil være det billigste for dig. På online markedet vil det typisk kræve at du indhenter flere tilbud og det kan du nemt og gratis gøre via nedenstående oversigt. Vi har håndplukket nogle af de mest prisvenlige muligheder:

Pengeinstitutterne er ved lov tvunget til at oplyse ÅOP, og det er derfor nemt for dig at finde sammenligne forskellige lån. Men du skal bare være bevidst om at den gældende sats, er den der fremgå af det tilsendte tilbud. Om det handler om et forbrugslån, billån eller et boliglån er egentlig ligegyldigt, ÅOP vil altid vise, hvor dine besparelser er størst.

Når der for eksempel reklameres med et rentefrit lån, kan der i stedet være høje stiftelsesudgifter, hvilket fører til højere udgifter for dig. Stiftelsesgebyrer vejer generelt tungere i korte lån, end de gør i lange og dem på store beløb.

Sammenligning af pengeinstitutter

Når du skal sammenligne danske pengeinstitutter bør du tjekke hjemmesider som Pengepriser.dk eller Mybanker, for at få et indtryk. Det vil tage for lang tid at besøge hver enkel bank, for at vurdere forholdene selv.

Vi har tidligere fremvist renter for en lang række pengeinstitutter her på siden, men gør det ikke længere af to grunde. For det første ændrer renterne sig løbende og vi ønsker ikke at fremvise fejlagtige informationer. For det andet foreskriver reglerne at man ikke bare må nævne gennemsnitlige åop-satser og renter, uden samtidig at nævne bestemte informationer om lånet.