Overvejer du at skifte til en anden bank, kan det være en god idé at læse med her. Der kan være mange gode grunde til at skifte bank – ofte er der penge at spare. Har dit pengeinstitut høje renter, er det en rigtig god idé at kigge efter en, hvor renterne er lavere. Der er stor forskel på hvilke pengeinstitutter, der passer bedst til de forskellige kunder.
Mange tænker det er en uoverskuelig proces at gå fra en bank til en anden, men det er slet ikke så svært, som det virker. I mange tilfælde klarer din nye bank mange af de praktiske ting, der skal gøres, for dig – men der er alligevel nogle trin, du skal igennem, før du kan blive kunde et nyt sted. Derfor er der her en guide til dig, der gerne vil skifte bank.
Guide til dit bankskifte
Processen trin for trin
1. Find den rigtige bank
Til at starte med skal du finde ud af, hvilken bank, der er en rigtige for dig. Det er en god idé at sammenligne de forskellige banker og finde den, der giver dig det, du har brug for. Det kan være nye lånemuligheder, lavere renter eller bedre kundeservice. Det er en god idé at kigge på renter og gebyrer, når du vurderer de forskellige udbydere over for hinanden.
Specielt hvis du har eller planlægger at optage et forbrugslån eller boliglån i banken, inden for den nærmeste fritid. Ønsker du at tage lån i din nye bank, er det en god idé at kigge på ÅOP – Årlige Omkostninger i procent. Ved at sammenligne ÅOP, kan du let se hvem der er billigst.
Se også vores artikel om lånetyper i Danmark her.
2. Kontakt dem
Når du har fundet den rette bank for dig, skal du kontakte dem og sige, at du ønsker at blive ny kunde. Det gøres for det meste enten ved en telefonopringning eller ved en online ansøgning. Er du i tvivl om banken er det rigtige sted for dig, kan du også booke et møde og snakke med en rådgiver.
3. Hav lønsedler, årsopgørelse og budget klar
Det er en god idé selv at have fundet forskellige lønsedler og årsopgørelser frem, i hvert fald hvis du overvejer at tage et lån hos din nye bank. Det kan ligeledes være påkrævet med et månedligt budget, så din nye bank har mulighed for at vurdere din økonomiske situation og forhold.
4. De hjælper dig i gang
Når du har kontaktet din nye bank, klarer de for det meste resten af det praktiske for dig – de kan både hjælpe dig med at få flyttet dine kontoer og dine BS-betalinger, så forskellige betalinger ikke går i stå.
Du skal selv vælge hvilken konto, der skal være din NemKonto. Andre ting, som du selv skal tage dig af eller medvirke til, vil du typisk blive rådgivet om.