Hvilket lån er bedst?

Når du skal optage et lån, så er du selvfølgelig interesseret i at vide, hvilket lån der er bedst. Men hvad afgør egentlig om et lån er godt, og hvordan finder du det bedste lån for dig? Vi hjælper dig med at få styr på, hvad du skal holde øje med, når du sammenligner dine muligheder.

Hvad definerer det bedste lån?

Der er mange faktorer, der spiller ind, når du skal vælge det bedste lån. Der er dog særligt tre elementer, der er helt centrale – nemlig pris, hastighed og fleksibilitet. Du kan læse om dem hver især her nedenfor:

  • Det billigste: Du kan ikke komme udenom, at prisen er en vigtig faktor, når du skal låne penge. Og for de fleste er det nok også den afgørende. Prisen inkluderer mange ting. Det omfatter naturligvis renten, men det er også vigtigt at tage et kig på øvrige gebyrer og omkostninger. Mange lån har gebyrer i forbindelse med etablering, betaling osv., og de spiller alle ind på de samlede omkostninger. Du kan få et godt indtryk af prisen ved at se på den årlige omkostning i procent, ÅOP. Den tager nemlig alle renter og omkostninger i betragtning og giver dig et tal på, hvad lånet koster dig hvert år.
  • Det nemmeste/hurtigste: Nogle gange gider man ikke vente og dertil kan en nem og hurtig ansøgningsproces være en parameter. De fleste har dog efterhånden svartider og udbetalingstider, der er på nogenlunde samme niveau, så dette parameter er ikke så markant længere. Omvendt kan dette punkt være årsagen til at du søger online, frem for i banken, hvor processen er langt mere omfattende og tidskrævende.
  • Det mest fleksible: Ønsker du at bruge pengene på lige det, du vil? Vil du selv kunne sammensætte beløb og løbetid, så det matcher din økonomi? Fleksibilitet er en essentiel faktor for dig, der gerne vil have stor personlig frihed. For selvom du har ansøgt om en løbetid på 72 måneder, kan det godt være tilbuddet har en løbetid på enten 65 eller 75 måneder. Dertil tilbyder visse udbydere at du kan afvikle lånet før tid, når du vil, uden ekstra omkostninger. Det kan ligeledes være en faktor, der har betydning for nogle. Særligt hvis tilbuddenes samlede omkostninger er nogenlunde ens.

Klarlæg dine personlige behov

Det er umuligt at angive ét lån eller en online bank, der er bedre end andre. Derudover kan du aldrig være sikker på at blive godkendt, så hvem der er bedst for dig, er muligvis ikke bedst for din nabo.

Først og fremmest skal du overveje dine personlige behov, og ud fra disse kan du afgøre, hvilken låntype og løbetid du bør vælge.

Husk aldrig at sidestille forskellige lånetyper med hinanden, da de har hver deres styrker. Der er fx. meget forskel på at optage et boliglån til køb af hus, eller et forbrugslån til køb af nye møbler eller nyt køkken.

Den billigste løsning er et godt udgangspunkt

Efter at have været igennem de forskellige nuancer, er der dog en generel konsensus om, at det billigste lån må være det bedste. Medmindre der er særlige fordele ved andre lånetilbud.

Selvom mange elementer spiller ind, når du skal vælge den bedste løsning, så er prisen et rigtig godt sted at starte. Har du fundet lånet med den laveste ÅOP, så har du også fundet det billigste.

Du kan få hjælp til at sammenligne lån og indhente lånetilbud via stlaan.dk, der gør det enkelt at overskue de mange lånemuligheder, så du får valgt den bedste løsning for dig. Det er værd at bruge 20-30 minutter på at sætte sig ind i mulighederne, inden du går i gang med at ansøge.

Når det er sagt, så kan der selvfølgelig være specifikke præferencer at tage hensyn til, eller særlige undtagelser. Det anbefales dog altid, at du ansøger hos flere udbydere online og samtidig snakker med din bank, når du skal søge penge. Så er du sikker på at have undersøgt dine muligheder grundigt, og du øger sandsynligheden for at finde det bedste lån online.

Det vil ligeledes give dig god samvittighed at vide, du gjorde det forarbejde grundigt og afsøge flere forskellige muligheder og udbydere.

Udgivet
Kategoriseret som Nyheder

Skrevet af Økonomia

Økonomia har eksisteret siden 2014 og opbygget en stor viden om det danske lånemarked. Vi er eksperter på dine lånemuligheder online. Vi hjælper dig mod den bedste løsning.