Samlelån

Samlelån eller refinansiering, kan være en god løsning, der sparer dig penge og giver større økonomisk overblik. Få samlet dine dyre lån og gæld, hos én udbyder, til en lavere rente.

Find et samlelån med lav rente

Vi har samlet de banker der tilbyder samlelån online, hvor du nemt og uforpligtende kan ansøge.

 

Hvad er et samlelån?

Et samlelån er en løsning, hvor din gæld bliver samlet hos én udbyder, frem for 2-4- forskellige. Din foretrukne bank afvikler din eksisterende gæld og klarer typisk alt det praktiske for dig, så du blot skal ansøge og godkende aftalen.

Det er derfor langt mere ligetil, end de fleste først tænker. Dertil kommer alle de fordele som refinansiering indebærer.

Hvor meget kan jeg spare?

Det helt store spørgsmål for mange er, hvad kan jeg spare ved at samle mine lån? Det vil altid være en individuel sag og afhængig af din eksisterende gæld og renter. Jo højere renter du betaler, desto højere er den mulige besparelse.

Særligt kunder der har optaget lån før 1. juli 2020, hvor der blev indført et ÅOP-loft og omkostningsloft, har gode muligheder for at opnå væsentlige besparelser. Hvis du er i tvivl, kan du altid prøve at indsende en gratis og uforpligtende ansøgning, for at blive klogere på, hvad de kan tilbyde dig og hvad der kan være at vinde på refinansieringen.

Fordele ved at refinansiere

Der er mange fordele ved at refinansiere og samle sine lån, særligt hvis du har optaget gæld til høje renter, eller sidder med en samlet månedlig ydelse, der presser din privatøkonomi. Det er aldrig rart at være presset økonomisk eller skulle vende hver krone der bruges.

Der er særligt tre klare fordele ved samlelån/refinansiering du bør kende til:

  • Du sparer penge via en lavere rente
  • Du får et større økonomisk overblik
  • Du får en tilpasset månedlig ydelse

For nogle kan den tilpassede og afbalancerede månedlige ydelse, faktisk være den største fordel, da den giver dig mere økonomisk overskud i hverdagen. Det gør du kan sove mere roligt, velvidende at du har et rådighedsbeløb der er tilstrækkeligt.

Har du dyr gæld, hos forskellige udbydere, bør du overveje muligheden for at indsende en uforpligtende ansøgning.

De mange fordele har betydet, at samlelån i Danmark er blevet mere populært over de senere år, i takt med at danskerne har fået øjnene op for muligheden. Bærer du selv rundt på dyr gæld, er der al mulig grund til at undersøge mulighederne for refinansiering, for du kan altid ansøge uforpligtende – og der kan være mange penge at spare.

Hvordan er processen?

Ansøgnings -og refinansieringsprocessen kan variere, men ofte vil din nye bank hjælpe dig med at afvikle din eksisterende gæld. For mange danskere vil det være besværligt og tidskrævende at skulle håndtere selv, for hvor skal man starte og hvordan gør man? Der er mange spørgsmål og uvisheder hos de fleste, hvilket gør det til en stor hjælp hvis din valgte bank, kan assistere dig med dette.

Kan min egen bank hjælpe med samlelån?

Du kan godt være heldig, at dit eget pengeinstitut har lyst til at hjælpe dig med et samlelån, men din primære mulighed er online bankerne. Her har flere specialiseret sig i at tilbyde refinansiering, hvor de hjælper dig godt igennem processen, da den kan være uoverskuelig for mange.

Samlelån er udbredt i Norge

Imens det først er de senere år herhjemme, har samlelånet længe været udbredt i Norge, hvor mange aktører tilbyder muligheden. Det betyder at det norske lånemarked, kan byde på flere udbydere af refinansiering, som det fremgår hos refinansiering-gjeld.com. Her kan du flere steder søge op til 600.000 kr., hvilket betyder at det også kan være en mulighed, for dem med stor, nærmest uoverskuelig gæld.

Hos Økonomia er vi ret overbeviste om, at den stigende udbredelse vil fortsætte på det danske marked. Særligt i disse tider, hvor renteniveauet stadig er på et meget lavt niveau. Det giver optimale forudsætninger for, at refinansiering kan være en god investering.