Brug for et kviklån eller forbrugslån?

Kviklån vs forbrugslån

Der er tusindvis af danskere, der hvert år søger lån online, da det er blevet et godt alternativ til banken. Hvis du har brug for penge, kan du vælge imellem to lånetyper online; kviklånet og forbrugslånet.

Der findes mange guides og hjemmesider, der af og til siger forskellige ting, så lad os skille de to typer fra hinanden i denne artikel. Vi gør dig klogere på deres forskelligheder, der primært knytter sig til pengebeløbet og løbetiden.

Kviklån – op til 6.000 kr.

Pr. 1. juli 2020 får alle forbrugerkreditaftaler, inkl. kviklån, et ÅOP-loft på 35 %. Det indebærer formegentlig færre udbydere på markedet, mens de tilbageværende bliver væsentlig billigere.

Kviklånet har de to særlige kendetegn, at du kun kan have pengene i kort tid, deraf navnet. Det andet kendetegn er beløbsgrænsen, der typisk ender ved 6.000 kr. for nye kunder. For eksisterende kunder kan det være muligt at søge op til 10.000 eller 12.000 afhængigt af udbyderen.

Den korte løbetid gør, at det skal ses som et kortvarigt plaster på din økonomi. De skal fylde et kortvarigt hul på kontoen, hvis du fx. har forsinket løn eller fået en uforudset regninger. Disse penge bør IKKE bruges på rent forbrug og luksus, da du har kort tid til at tilbagebetale dem.

Økonomia giver dig overblikket over de førende udbydere på området, så du nemmere kan finde den rette løsning for dig.

Forbrugslån – fra 5.000 kr.

Løbetid på 12 – 180 måneder

Forbrugslån egner sig i bedre grad til forbrug og alverdens former for køb. Navnet er ikke tilfældigt og med løbetider fra 12 måneder, har du langt bedre mulighed for at spare pengene op – eller afdragene måned efter måned.

Der skal dog ikke være tvivl om det kan blive en rigtig dyr løsning samlet set, så den længere løbetid er ikke kun positivt. Det vil give dig markant højere kreditomkostninger.

Forbrugslån er – udover løbetiden – kendetegnet ved at være på beløb fra 5.000 kr. og opefter. Du kan faktisk søge om 5.000 – 400.000 kroner online, alt efter hvem du ansøger hos. Det siger alt om de mange og fleksible muligheder du har som forbruger.

Sidst er det værd at nævne de ofte vil være kendetegnet ved at have lavere åop, hvilket bl.a. skyldes løbetiden og opstartsgebyret andel i de samlede kreditomkostninger.

Sammenlign og find det bedste forbrugslån her.

Overblikket er afgørende

Der er ingen tvivl om at overblikket er afgørende, når du skal finde den bedste løsning for dig. Hvordan skal du ellers kunne vide, hvem der har de laveste vejledende renter, hvilke selskaber der kan hjælpe dig mv.

Overblikket gør dit arbejde nemmere og hurtigere, hvorfor vores sammenligningsoversigter forhåbentlig vil være til stor nytte for dig som bruger.