Brug for et kviklån eller forbrugslån?

Kviklån vs forbrugslån

Der er tusindvis af danskere, der hvert år søger lån online, da det er blevet et godt alternativ til banken. Hvis du har brug for penge, kan du vælge imellem to lånetyper online; kviklånet og forbrugslånet.

Der findes mange guides og hjemmesider, der af og til siger forskellige ting, så lad os skille de to typer fra hinanden i denne artikel. Vi gør dig klogere på deres forskelligheder, der primært knytter sig til pengebeløbet og løbetiden.

Kviklån – op til 6.000 kr.

Pr. 1. juli 2020 får alle forbrugerkreditaftaler, inkl. kviklån, et ÅOP-loft på 35 %. Det indebærer formegentlig færre udbydere på markedet, mens de tilbageværende bliver væsentlig billigere.

Kviklånet har de to særlige kendetegn, at du kun kan have pengene i kort tid, deraf navnet. Det andet kendetegn er beløbsgrænsen, der typisk ender ved 6.000 kr. for nye kunder. For eksisterende kunder kan det være muligt at søge op til 10.000 eller 12.000 afhængigt af udbyderen.

Den korte løbetid gør, at det skal ses som et kortvarigt plaster på din økonomi. De skal fylde et kortvarigt hul på kontoen, hvis du fx. har forsinket løn eller har fået uforudsete regninger. Disse penge bør IKKE bruges på rent forbrug og luksus, da du har kort tid til at tilbagebetale dem.

Kviklån hører efterhånden fortiden til, hvilket særligt skyldes de nye regler, der trådte i kraft 1. juli 2022. Det har gjort lånetypen mindre attraktive for aktørerne på markedet, hvor mange har valgt, enten at trække stikket eller tilpasse deres låneprodukter.

Forbrugslån – op til 500.000 kr.

Løbetid på 12 – 180 måneder

Forbrugslån egner sig i bedre grad til forbrug og alverdens former for køb. Navnet er ikke tilfældigt og med løbetider fra 12 måneder, har du langt bedre mulighed for at spare pengene op – eller afdragene måned efter måned.

Der skal dog ikke være tvivl om det kan blive en rigtig dyr løsning samlet set, så den længere løbetid er ikke kun positivt. Det vil give dig markant højere kreditomkostninger.

Forbrugslån er – udover løbetiden – kendetegnet ved at være på beløb fra 4.000 kr. til 500.000 kroner.  Det siger alt om de mange og fleksible muligheder du har som forbruger.

Der er kommet flere tjenester på markedet, der formidler lån, og de kan være ret nyttige. Her kan du med én ansøgning komme ud til en række banker og derved give dig selv, de bedste kort på hånden.

Sidst er det værd, at nævne forbrugslånet ofte vil være kendetegnet ved at have lavere ÅOP sammenlignet med kviklån, hvilket bl.a. skyldes løbetiden og opstartsgebyrets andel, i de samlede kreditomkostninger.

Har du lyst til at vide mere, eller se dine lånemuligheder online? Se mere om forbrugslån på danlaan.dk.

Overblikket er afgørende

Der er ingen tvivl om at overblikket er afgørende, når du skal finde den bedste løsning for dig. Hvordan skal du ellers kunne vide, hvem der har de laveste vejledende renter, hvilke selskaber der kan hjælpe dig mv.

Overblikket gør dit arbejde nemmere og hurtigere, hvorfor vores sammenligningsoversigter forhåbentlig vil være til stor nytte for dig som bruger.

Udgivet
Kategoriseret som Nyheder

Skrevet af Økonomia

Økonomia har eksisteret siden 2014 og opbygget en stor viden om det danske lånemarked. Vi er eksperter på dine lånemuligheder online. Vi hjælper dig mod den bedste løsning.