Fakta om lån uden sikkerhed

Lån uden sikkerhed er noget de fleste danskere stifter bekendtskab med før eller siden. Specielt hvis du ansøger om penge på nettet.

Her er det nemlig pr. definition lånetilbud uden sikkerhed som du søger. Der har sine fordele og ulemper. Økonomia.dk har derfor set nærmere på alle de centrale fakta om lån uden sikkerhed. 

Vi har valgt at se nærmere på 4 aspekter; fordele, ulemper, udbredelsen og ikke mindst hvem de appellerer til. Mere om det nedenfor.

Fordele ved lån uden sikkerhed

Der er ingen tvivl om at låneformen uden sikkerhed er blevet særligt udbredt på nettet. Det gør nemlig hele ansøgningsprocessen nemmere, da du ikke skal tale med rådgivere og til møder, før du kan blive godkendt.

Så længe du kan dokumentere din indkomst og selvangivelse, vil det være nok til at udbyderne kan kreditvurdere dig og sige JA eller NEJ. Det medfører altså en hurtigere proces.

Dertil kommer at det er nemmere at blive godkendt, hvis du søger online, sammenlignet med fx. banklån. Så hvor nemt det er, afhænger meget af hvem du søger hos.

Sidst så er det værd at fremhæve den åbenlyse fordel ved, at du ikke risikerer hus, bil eller lignende, såfremt det skulle gå galt. Ingen kan forudsige i morgen og der kan altid ske uheldige ting.

Her vil det være betryggende ikke at kunne miste bilen, bare fordi den er blevet stillet som sikkerhed.

Kort sagt er det værd at nævne følgende fordele ved lån uden sikkerhed:

  • Det er hurtigt og du kan få svar inden for få minutter (online).
  • Det er nemmere at blive godkendt sammenlignet med banklån.
  • Du risikerer ikke at miste, hus, bil og lignende.

Ulemper ved lån uden sikkerhed

Der er én primær ulempe ved lån uden sikkerhed og det er renten. Den vil alt andet lige blive højere, i og med at låneudbyderen løber en større risiko.

Når de kreditvurderer dig og tilbyder dig en rente, sker det altid ud fra en vurdering af, hvor risikofyldt du er som låner. Altså hvor stor er risikoen for at du ikke kommer til at betale pengene tilbage.

Jo større den er, desto højere rente vil du få. Uden sikkerhed løber lånefirmaet/banken selvsagt en større risiko, da de ikke kan tage pant i nogle af dine værdier.

Så forklaringen bag er i bund og grund ret simpelt. Tilbage står at lån uden sikkerhed nærmest altid vil medføre højere låneomkostninger og det er så prisen for, at få glæde af ovenstående fordele.

Udbredelsen

Nu til udbredelsen af denne låneform. For der er ingen tvivl om at de bliver mere og mere udbredte. Det er gået meget op og ned de seneste 5 år, hvor Finanskrisen har sat sit klare indtog.

Men tendensen er klar; flere vælger at ansøge om lån uden sikkerhed på nettet. Enten fordi banken har afvist, eller fordi man allerede ved det bliver ekstremt svært og besværligt.

Man kan derfor tale om at låneudbyderne online har fået førsteret til at tilbyde disse uden sikkerhed løsninger. Bankerne har brændt nallerne på dem, personificeret ved Finanskrisen, så her er de blevet langt mere sjældne.

Hvem bør søge lån uden sikkerhed?

Vi slutter af med at se på, hvilke danskere der bør udnytte denne mulighed på markedet. Helt overordnet er der faktisk ikke en særlig målgruppe, det vigtigste er formålet bag.

At du låner pengene af en god grund og ikke bare fordi du gerne vil have et nyt fladskærms TV. Det kan man nemt blive fristet til, så nemt og hurtigt det er blevet.

Dernæst er det vigtigt altid at få ansøgt hos flere udbydere. Hvordan tror du at du finder det billigste lånetilbud – ved at søge hos 1 eller 5 forskellige firmaer?

Gør dit forarbejde, så du ikke betaler flere renter og gebyrer, end højest nødvendigt. Der kan være væsentlige kreditomkostninger at spare for dig som forbruger.

Udgivet
Kategoriseret som Nyheder

Skrevet af Økonomia

Økonomia har eksisteret siden 2014 og opbygget en stor viden om det danske lånemarked. Vi er eksperter på dine lånemuligheder online. Vi hjælper dig mod den bedste løsning.