NemID – har det revolutioneret lånemarkedet?

Der er ingen tvivl om at NemID er endt som en stor succes, siden det første gang blev introduceret 1. juli 2010. Dengang blev det mødt med stor skepsis, fordi det var til utrolig stor besvær og havde et par store indkøringsproblemer.

Men her små 5 år efter er der ikke længere tvivl om at NemID er en mere sikker, fleksibel og god løsning. Spørgsmålet er bare hvilken betydning det har haft på lånemarkedet online. Det ser Økonomia.dk nærmere på her. 

Banker og kommuner har stor glæde af NemID signaturen

Der er ingen tvivl om at bankerne har stor glæde af NemID signaturen, som de har anvendt i snart mange år. Det samme kan siges om kommunerne og det er derfor blevet en integreret del, af mange af landets offentlige services og institutioner.

Årsagerne er til at få øje på, for der er mange fordele ved at anvende nøglekortet. Af de mest centrale kan nævnes:

  • Mere sikkert – koden/login er opdelt i 2
  • Fleksibelt – du kan logge på overalt
  • Kan nemt implementeres på flere hjemmesider (for firmaer)

Efter bankerne har anvendt NemID i mange år, er det et naturligt skridt at flere og flere lånefirmaer online, er begyndt at tilbyde underskrift via signaturen.

Det er den klare tendens de senest 10-12 måneder. Økonomia.dk forventer at nærmest alle udbydere online, tilbyder NemID underskrift i løbet af 2015. Måske lige med undtagelse af et par enkelte.

Indflydelsen på online lånemarkedet

Ét er at udbyderne på nettet endelig har taget NemID løsningen til sig og integreret den i deres forretningsmodel. Noget andet er hvilken indflydelse det har haft på online markedet som helhed.

Den helt åbenlyse forskel er, at du nu kan underskrive med det samme, frem for at vente 1-2 dage på posten. Revolutionen består derfor i, at du nu kan have pengene samme dag, nærmest uden ventetid. Det var helt uhørt for 5-10 år siden.

Som det beskrives på Stlaan kan du  udfylde ansøgningen på kun 5 minutter og underskrive med NemID samme dag. Ingen ventetid på Post Danmark.

Derudover er sikkerheden blevet skærpet, da nøglekortet er så personligt, at man umuligt kan optage lån på vegne af andre. Det kriminelle aspekt, i den sammenhæng, er derfor blevet langt sværere at gennemføre.

Sikkerheden er ekstrem vigtig, når det kommer til ens bank og det at låne penge. Du kan læse gode råd og anbefalinger om sikker brug af signaturen her på NemID.nu.

Alt i alt mener Økonomia at revolution er for stort et ord at bruge, men det har bestemt gjort ansøgningsprocessen langt nemmere og hurtigere.

Til sidst har vi fundet en video frem til dig, der viser hvor nem, simpel og hurtig en ansøgningsproces kan gennemføres online via NemID underskrift: