Et tilbageblik på lånemarkedet

Tilbageblik på lånemarkedet

Økonomia giver dig her et tilbageblik på lånemarkedet, der har ændret sig meget over det seneste årti.

De danskere der har prøvet at låne penge online, for 5-10 år siden, kan bekræfte at udviklingen har været markant.

Det er blevet nemmere via NemID signaturen, det er blevet billigere via nye udbydere og mere enkelt at finde en fair rente, via smarte lånetjenester. Se mere lige her.

 

Lånemarkedet er blevet billigt og dynamisk

Lad os slå fast, at lånemarkedet online har haft fuld fart på de seneste år og udviklet sig til at være et godt supplement til landets pengeinstitutter. Særligt hvis du er blevet afvist af banken, eller ønsker at afsøge flere lånemuligheder, når du skal søge privatlån.

For det er ikke længere sikkert, at det er din bank, som kan tilbyde dig det billigste lån. Online banker som Bank Norwegian, Basisbank og Ikano Bank kan tilbyde dig fair renter og særligt efter ÅOP-loftet pr. 1. juli 2020, er det blevet mere prisvenligt at låne penge.

Dertil kommer at der er kommet smarte tjenester som Lendo.dk, hvor du med én ansøgning kan søge om privatlån og samlelån, hos en lang række banker. De gør det enkelt at komme ud til flere banker, hvorefter de kæmper om dig som kunde. Det giver dig det bedste udgangspunkt, for at opnå en lav rente.

Billigt med lave renter

De lavere renter er kommet til de senere år og skal specielt tilskrives tilgangen af flere online banker, øget konkurrence og ikke mindst det nye omkostningsloft. Alle elementer har presset markedet og sat nye standarder for, hvilke renter du kan opnå som forbruger.

De nye banker har ligeledes lagt pres på veletablerede udbydere som L’EASY A/S koncernen, der formegentlig kom med Nordiclån som modsvar.

Om det er en afledt konsekvens er naturligvis kun spekulation, men det er tankevækkende, at dengang kom med en ny løsning, hvor renten er lavere.

Et andet element der gør det billigere end længe, at låne penge som forbruger, er det omtalte ÅOP-loft. Det har fået Vivus til at justere deres forretningsmodel, mens Zaplo og Lendon har trukket sig fra det danske marked. En klar konsekvens af de nye regler, hvilket helt sikkert har været Folketingets formål med at vedtage dem.

Du skal glæde dig over reglerne som forbruger, da det beskytter dig i langt højere grad, end tidligere.

Dynamisk med nye udbydere

Lånemarkedet har og vil altid være dynamisk, hvor nye udbydere kommer til og andre lukker ned. De nye udbydere giver dig en masse nye valgmuligheder som kunde og bidrager til en øget konkurrence på markedet. Alene inden for de senere år, kan følgende udbydere nævnes som nye muligheder:

  • Bank Norwegian
  • Santander Consumer Bank
  • Facit Bank
  • Nordiclån
  • Fokuslån
  • Simbo
  • Lendo
  • Lendme
  • Lånio

Det er et stor antal nye aktører på markedet og det er godt for dig som forbruger, da det giver øget konkurrence, lavere renter og bedre forhold. Så det er på mange måder en udvikling du skal være glad for.

Du kan altid finde det billigste lån via Økonomia.

Udgivet
Kategoriseret som Nyheder

Skrevet af Økonomia

Økonomia har eksisteret siden 2014 og opbygget en stor viden om det danske lånemarked. Vi er eksperter på dine lånemuligheder online. Vi hjælper dig mod den bedste løsning.