Et tilbageblik på lånemarkedet

Tilbageblik på lånemarkedet

Økonomia giver dig her et tilbageblik på lånemarkedet, der har ændret sig meget over det seneste årti.

De danskere der har prøvet at låne penge online, for 5-10 år siden, kan bekræfte at udviklingen er markant.

Det er blevet nemmere via NemID signaturen, det er blevet billigere via nye markante udbydere og så har markedet været meget dynamisk de senere år. Se mere lige her.

Lånemarkedet er blevet billigt og dynamisk

Lad os starte med at slå fast, at lånemarkedet har udviklet sig til den positive side. Det er blevet et fantastisk alternativ til banken, for de forbrugere der ønsker en hurtigere, mere fleksibel og enkel løsning. Dem der ikke gider at vente uger på pengene, eller at gå igennem alt besværet.

For det er nemlig ikke længere sikkert, at din bank tilbyder dig de billigste forbrugslån. Den kendsgerning er fortid, med Bank Norwegian og Santander Consumer Bank, med renter der normalt starter fra et lavt niveau.

Det er specielt værd at bemærke to forskelle. Der muligt at opnå lavere renter og markedet er blevet rigtig dynamisk.

Billigt med lave renter

De lavere renter er kommet til de senere år og skal specielt tilskrives tilgangen af spanske Santander Bank og norske Bank Norwegian. De har presset markedet og sat nye standarder for, hvilke renter du kan opnå som forbruger.

De har ligeledes presset eksisterende udbydere som L’EASY A/S koncernen, der er kommet med et modsvar i form af Nordiclån.

Om det er en afledt konsekvens er naturligvis kun spekulation, men det er tankevækkende, at de kommer med et nyt koncept, hvor renten er lavere. Der er siden kommet mange white label løsninger på markedet, ofte hvor finansieringen sker i samarbejde med enten L’EASY eller Basisbank A/S, så det er ikke så underligt, hvis det kan være vanskeligt at gennemskue sammenhængen for dig som forbruger.

Dynamisk med nye udbydere

Lånemarkedet har og vil altid være dynamisk, hvor nye udbydere kommer til og andre lukker ned. De nye udbydere giver dig en masse nye valgmuligheder som kunde og bidrager til en øget konkurrence på markedet. Alene inden for de seneste par år, kan følgende udbydere nævnes som nye muligheder:

  • Bank Norwegian
  • Santander Consumer Bank
  • Nordiclån
  • Nova Finans
  • Fokuslån
  • Anna Finans
  • Lendme
  • Lånio
  • Simbo

Det er et stor antal nye aktører på markedet og det har været godt for dig som forbruger, da det har givet øget konkurrence, lavere renter og bedre forhold. Så det er på mange måder en udvikling du skal være glad for.

Du kan altid finde det billigste forbrugslån via Økonomia.